Bogudgivelser

Jeg har skrevet bøgerne I køkkenet med Karen Blixen, Karen Blixens kogebog, Til bords med Babette & Blixen og Menu og opskrifter fra Babettes gæstebud.

Læs mere om bøgerne og Karen Blixens passion for gastronomien her

Jeg holder foredrag med udgangspunkt i bøgerne og skænker gerne et glas mousserende vin for tilhørerne, mens jeg fortæller om Blixens livslange passion for gastronomien. Kontakt mig på skriv@thewriteone.dk, hvis du vil høre mere.

Vil du bestille en bog med personlig dedikation eller en hilsen til én, du godt kan lide, så tag endelig fat i mig.

Ellers kan bøgerne bestilles her (åbner vindue hos Bog & Idé).

Her et udpluk af anmeldelserne …

WEEKENDAVISEN

”Signe Wulff har skrevet en engagerende, morsom, varm og klog historie om et menneske, der følte sig forbundet med den praktiske verden, kunne skrive om madens metafysik – og altså lave maden selv. Ydermere er bogen tænksomt illustreret, grundig med kilderne og gennemført venlig og imødekommende, dejlig at læse. Julegaven til en, De holder af.” – Anne Knudsen

—–

FEMINA – ❤️❤️❤️❤️❤️

“Nogle bøger er perler, som man slet ikke forventede at blive begavet med. Sådan en er “I Køkkenet med Karen Blixen”,” skriver Julia Lahme.
“Bogen er en biografi over Blixen, med nyt syn på kendte kilder, enkelte overraskende fund i arkiverne, og fuld af glæde og skaberkraft. Det er en bevægende og betagende fortælling,” tilføjer hun.

—–

POLITIKEN

“En god historie om en sulten livsnyder.”

—–

SØNDAG – ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

“Perler i køkkenet”.

—–

NORDJYSKE

”Flot udstyret og læseværdig, både for Blixen-fans og andre.”

—–

FAMILIE JOURNAL – ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

“Wulffs portræt er en gave til alle, som ville ønske, at vi turde leve så ambitiøst, fuldt og helt, som Karen Blixen gjorde. Også i køkkenet.”

—–

VINBLADET

“‘I køkkenet med Karen Blixen’ er en underholdende, ny gastronomisk Karen Blixen-historie, begejstret fortalt af Signe Wulff.”

—–

VORES BOGLIV – ❤️❤️❤️❤️❤️❤️

“Man skulle tro, at der snart ikke var mere at skrive om, og så kommer der en bog af en dansk skribent, der modbeviser dette. Signe Wulff har i sin bog om Karen Blixen i køkkenet på en elegant og læseværdig måde lagt nye, interessante detaljer til vores viden om Karen Blixen.”

Fra bogens bagsidetekst …

I 1931 måtte Karen Blixen forlade farmen i sit elskede Afrika, og hele hendes tilværelse smuldrede. Her ved sit livs skillevej så hun kun to muligheder for sig: Hun kunne tage til Paris og blive kok. Eller hun kunne begynde at skrive.

Hun valgte som bekendt fortællekunsten, men for Karen Blixen var gastronomien en kunst på lige fod med litteratur, musik og maleri. I begyndelsen af sit voksenliv vidste hun godt nok intet om kogekunsten, og i køkkenet i Afrika havde hun en lige så ubehjælpelig assistent, der udelukkende talte swahili. Men med en ukuelig vilje lykkedes det alligevel Blixen at stable et køkken op på farmen. Hendes madlavning gik fra et absolut nulpunkt, hvad angik håndelag, udstyr og råvarer, og endte med at blive kaldt det afrikanske kontinents svar på Ritz.

Da hun blev forfatter, lagde hun kogekunsten på hylden – i hvert fald den udførende del. For Karen Blixen brugte hyppigt sin gastronomiske viden i sine fortællinger.

Bogen tager læseren med på en kulinarisk vandring gennem Karen Blixens liv og forfatterskab. Fra barndomshjemmet til Britisk Østafrika, videre til Paris og New York og tilbage til Rungstedlund – med afstikkere i form af farverige beretninger fra gastronomiens kulturhistorie.

Bogen gengiver også – for første gang – Karen Blixens opskrifter fra hendes læretid som kokkeelev i København. Og så kommer den med et nyt forslag til, hvordan man serverer den rigtige menu fra Babettes gæstebud.

I køkkenet med Karen Blixen er udgivet i november 2019 på forlaget Storyhouse.

* BESTIL HER *